Θάνατος

Τα καλύτερα Φεστιβάλ Θανάτου

1. Ημέρα των Νεκρών (Μεξικό)

Η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται την 1η και 2η Νοεμβρίου και είναι μια μεξικάνικη γιορτή που τιμά τους αποθανόντες αγαπημένους.

Οι άνθρωποι δημιουργούν βωμούς με προσφορές φαγητού, ποτών και φωτογραφιών
των νεκρών και διοργανώνουν παρελάσεις και πάρτι για να γιορτάσουν τη μνήμη
τους.

2. Φεστιβάλ Qingming (Κίνα)

Γιορτάζεται στις 4 ή 5 Απριλίου και είναι επίσης γνωστή ως Ημέρα Σκούπας Τάφου. Είναι μια ημέρα κατά την οποία οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να καθαρίσουν και να περιποιηθούν τους τάφους των προγόνων τους, να προσφέρουν φαγητό και ποτό και να κάψουν θυμίαμα. 

3. Paryushana (Ινδία)

Γιορτάζεται από τους Τζέινς και είναι ένα φεστιβάλ 8-10 ημερών ωπου επικεντρώνεται στη νηστεία και την αυτοσυγκέντρωση προκειμένου να επιτευχθεί μια υψηλότερη πνευματική κατανόηση. Είναι επίσης γνωστή ως “η γιορτή της συγχώρεσης”, όπου οι άνθρωποι ζητούν συγχώρεση από τους άλλους και επίσης δίνουν συγχώρεση.

4. Φεστιβάλ Τσινγκ Μινγκ (Ταϊβάν)

Γιορτάζεται περίπου τον Απρίλιο ή τον Μάιο , είναι μια ημέρα για να αποδώσουν σεβασμό και τιμή στους προγόνους και είναι μια ευκαιρία να επισκεφτούν τον τάφο τους και να εκτελέσουν τελετουργικό καθαρισμό.

Είναι μια ημέρα για τις οικογένειες να συγκεντρωθούν και να αποτίσουν φόρο τιμής
στους προγόνους τους και να δείξουν ευγνωμοσύνη για την καθοδήγησή τους.

5. Obon (Ιαπωνία)

Γιορτάζεται το καλοκαίρι, το Obon είναι μια βουδιστική γιορτή που τιμά τα πνεύματα των νεκρών προγόνων. Οι άνθρωποι ανάβουν κεριά και φαναράκια και διοργανώνουν παρελάσεις και χορούς για να οδηγήσουν τα πνεύματα των προγόνων τους πίσω στη μετά θάνατον ζωή.

6. El Día de los Muertos (Νικαράγουα)

Παρόμοια με την Ημέρα των Νεκρών του Μεξικού, γιορτάζεται στις 2 Νοεμβρίου, με τις οικογένειες να συγκεντρώνονται για να θυμηθούν και να τιμήσουν τους αποθανόντες αγαπημένους τους. Αφήνουν προσφορές φαγητού και ποτού για τα πνεύματα των νεκρών, ενώ οι άνθρωποι φτιάχνουν επίσης παραδοσιακή τέχνη με κρανία από ζάχαρη. 

7. Φεστιβάλ Τσινγκ Μινγκ (Μαλαισία και Σιγκαπούρη)

Παρόμοια με την Ταϊβάν, γιορτάζεται τον Απρίλιο, είναι μια ημέρα για τις οικογένειες που συγκεντρώνονται, αποδίδουν σεβασμό και τιμή στους προγόνους και είναι μια ευκαιρία να επισκεφθούν τον τάφο τους και να κάνουν τελετουργικό καθαρισμό. 

Για περισσότερα άρθρα και πληροφορίες, γίνε μέλος στο facbook group μας.
Μοιράσου το:

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ GROUP

Για δωρεάν οδηγούς απώλειας και πένθους, αποκλειστικό υλικό και άλλα νέα γίνε μέλος στο group μας στο Facebook.

Τοποθεσία

Στρατηγού Μακρυγιάννη Ιωάννη 53, Άνω Ηλιούπολη

Ο Σεβασμός προς τον άνθρωπό σας, υποχρέωσή μας. Δίπλα σας με αξιοπρέπεια και κατανόηση.

Επικοινωνία

Στρατηγού Μακρυγιάννη Ιωάννη 53, Άνω Ηλιούπολη (Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης)

Copyright © 2023. All rights reserved.

Γραφεία Τελετών, Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών, Πάρης Μισιρλής, Εύοσμος Θεσσαλονίκη, Τελετές από 750€, Καύση Νεκρών, Κηδειες, Πολιτικες Κηδειες, Τελεση Μνημοσυνων, 

Οργανωση Τελετων, Στεφανια, Οργανωση Κηδειας, Νεκροστασια, Φθηνες Κηδειες, Οικονομικες Κηδειες, Οικονομικες Τελετες, Γραφειο Τελετων, Φθηνες Τελετες