Ιστορία του Ιησού

Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας άνδρας ταξίδευε από την Ιερουσαλήμ προς την Ιεριχώ.

Στο δρόμο του όμως δέχθηκε άγρια επίθεση από ληστές. Του έβγαλαν τα ρούχα, που πήραν ότι πολύτιμο είχε πάνω του, τον χτύπησαν και τον άφησαν μισοπεθαμένο δίπλα στο δρόμο.


Ένας ιερέας που έτυχε να περάσει από το δρόμο όταν είδε τον άνθρωπο αιμόφυρτο στο δρόμο, πέρασε απλά στην άλλη πλευρά του δρόμου και τον προσπέρασε.


Ένας Ιουδαίος Λευίτης (ηλικιωμένος κληρικος), ο οποίος επίσης πήγαινε στην Ιερουσαλήμ, έφτασε στο ίδιο σημείο και όπως και ο προηγούμενος ιερέας πέρασε κι αυτός από την άλλη πλευρά χωρίς να δώσει σημασία στον αιμόφυρτο άνδρα.


Ένας Σαμαρείτης, όμως, καθώς ταξίδευε, έφτασε εκεί που βρισκόταν ο άνθρωπος- και όταν τον είδε, τον λυπήθηκε. Πήγε κοντά του και του έδεσε τις πληγές, ρίχνοντας λάδι και κρασί.

Έπειτα έβαλε τον άνθρωπο στο δικό του γαϊδουράκι, τον έφερε σε ένα πανδοχείο και τον φρόντισε.

Την επόμενη μέρα έβγαλε δύο δηνάρια και τα έδωσε στον πανδοχέα. ‘Φρόντισέ τον’, του είπε, ‘και όταν επιστρέψω, θα σου επιστρέψω κάθε επιπλέον έξοδο που μπορεί να έχεις’.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:

1. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

2. Πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις πεποιθήσεις τους, και ότι η αληθινή συμπόνια και καλοσύνη ξεπερνά
τα κοινωνικά όρια.

Για περισσότερες παραβολές του Χριστού γίνε μέλος στο facbook group μας για να κατεβάστε τον δωρεάν E-book με τίτλο “Οι 5 πιο όμορφες παραβολές του Ιησού:
Μοιράσου το:

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ GROUP

Για δωρεάν οδηγούς απώλειας και πένθους, αποκλειστικό υλικό και άλλα νέα γίνε μέλος στο group μας στο Facebook.

Τοποθεσία

Στρατηγού Μακρυγιάννη Ιωάννη 53, Άνω Ηλιούπολη

Ο Σεβασμός προς τον άνθρωπό σας, υποχρέωσή μας. Δίπλα σας με αξιοπρέπεια και κατανόηση.

Επικοινωνία

Στρατηγού Μακρυγιάννη Ιωάννη 53, Άνω Ηλιούπολη (Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης)

Copyright © 2023. All rights reserved.

Γραφεία Τελετών, Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών, Πάρης Μισιρλής, Εύοσμος Θεσσαλονίκη, Τελετές από 750€, Καύση Νεκρών, Κηδειες, Πολιτικες Κηδειες, Τελεση Μνημοσυνων, 

Οργανωση Τελετων, Στεφανια, Οργανωση Κηδειας, Νεκροστασια, Φθηνες Κηδειες, Οικονομικες Κηδειες, Οικονομικες Τελετες, Γραφειο Τελετων, Φθηνες Τελετες